Wednesday, February 17, 2010

Kabur

Assalamualaikum... Selamat malam + selamat pagi semua...

Hai!! Ketika ini, penglihatan mataku terhadap alam sekeliling agak kabur. Ini kerana ketiadaan cermin mata... Fuh!! Ayat skema nie... HAHAHAHA... Bagus betul aku nie (sedang memancungkan lagi hidung kerana telah dipuji oleh diri sendiri).... T______________T

Ape sudah jadi???? Menjadi tanda tanya... Meh sini!!! Aku tunjuk kan gambaran yang membolehkan korang semua mentafsir ape yg tersurat.. Kalau yg tersirat tue, tak payah la korang menyerabutkan pemikiran minda korang yg sudah geliga kerana telah digilap oleh saya.... HAHAHAHA

 
  Pandangan dari atas.. Bingkai sebelah kanan sudah tiada

  
 Tengok la... No komen...

So, ape yg korang dapat tafsirkan??? Cepat bagitahu aku rumusan korang! Nak buat soal selidik...hahaha... Ish... Ish... Nie la akibatnya kalau penglihatan mata tidak jelas... Macam-macam ayat yg akan aku merapu meraban... "Tue la sue, GANAS lagi bile pakai cermin mata.. Sampaikan cermin mata tue dah jadi seperti peneman kamu sewaktu kamu tidur..."
Ada juga yang mencadangkan untuk aku memakai contact lence... Thanks kepada Nani dan Arbi kerana memberi cadangan yg AGAK bernas tue... hehehehe... Tetapi maafkan saya kerana berkemungkinan besar sy TERpaksa menolak cadangan kamu berdua dengan lemah lembutnya... Ini kerana saya masih lagi belum mendapat SERU untuk memakai contc lense tue... Maybe time sy sudah bekerja... Sape tahu kan?? kan?? Mana taknya, time memakai contc lense ni, penjagaan amat leceh... Mengalahkan penjagaan kucing sy pulak... Mahal pulak tue dan hanya boleh tahan dalam masa sebulan je... Perg!!! Mengkritik kejam nampak.... hehehehe.... 

Sekarang nie, still lagi menyayangi cermin mata ku yg telah berusia 1 tahun 9 bulan... Dan aku merasakan power kerabunan jauh ku akan meningkat... Buat masa ini, kerabunan ku telah mencapai tahap ape ntah... power kerabunan adalah 500 untuk mata kiri dan kanan.. kesilauan pulak rendah je... Tak tahu pulak berape.. Ini adalah angka yg telah terstatistik pada tahun 2008... HAHAHAHA... Lame giler dah tak pergi buat check up untuk kerabunan mata nie... Tak boleh jadi nie!!! 

Ok la guys... Aku rasa nak keluar la pergi bandar sekarang... Nak check tahap kerabunan jarak jauh aku nie... Risau juga kalau meningkat ke 600++++.... BAHAYA!!!! Tak nak aku sampai ke tahap itu...

Assalamualaikum....

Tuesday, February 9, 2010

Suka Suki Suke

Assalamualaikum.... Bienvenidos a mi blog (Spanish)...

Hai2... Haloooooo.... Anybody in my blog??? Huhuhuhu... Kali nie nak buat aktiviti bebas la... Ha!! Malam tadi punye la takde keje yang nak dibuat.. Padahal, ada lagi assgmnt yg tak siap, tapi penyakit M.A.L.A.S telah melanda diriku... Penyakit tue mane bole diubat melainkan adanye semangat yang begitu kental utk menolak penyakit tue daripada menerjah ke dlm diri... Ape la aku nie?? Ok2.. Move!!! Move!! Kite teruskan ke perjalanan yang lurus, Don't belok2 ea.... Aku telah mengedit beberape picture yang aku berkenan untuk diedit... aku edit guna Dream Light Photo Editor.... Baru download, so, keghairahan telah menusuk2 ke dalam otak ku untuk menggodeh-godeh sofware tersebut... HAHAHAHA... Ha!! Ini la hasilnye... 

 
Picture yang paling mendapat undian tertinggi

 
 Cantik kan aku edit.....

  
Macam pernah nampak je picture nie... Tpi dimana ye?

  
 Termenung Jauh... Homesick!!!!

 
 3 sahabat yang akan kekal bersahabat selama-lamanya... InsyaAllah....


Setakat itu lah, gambar yang aku sempat mengedit.... So, kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan mengedit picture, sila la tinggalkan voice massage anda di talian bebas tol ini... 011-9876543... Take a note ok... Bye2....

Assalamualaikum...

Transformasi

Assalamualaikum....

Entri kali  nie aku nak bertransfomer la... huhuhu... Macam nie ceritanye, 2 hari yang lepas, aku telah melangkahkan kaki ke lab my dpp... Dalam keadaan yg teramat malas, aku gagah kan jua.. Aku tahu, korang akan tertanya-tanya...

 "Bukan ke ko dah ada broadband? kenapa nak pergi lab lagi?" - Penyoal
 "Ko nak tahu jawapan aku ke?" - Onwer yang suka suki menjawab dengan pertanyaan
 "Kenapa lambat sangat ko nak jawab soalan aku nie?" - Penyoal
 "Wajib ke aku jawab soalan ko tue?" - Onwer yang dah malas nak menjawab soalan 
 "Kenapa ko nak soal aku balik?" - Penyoal sedang menggaru kepalanye, walaupun die tiada rambut
 "Ape ganjaran yang aku boleh dapat, kalau aku jawab pertanyaan ko tue?" - Onwer yang   Metarilistik
 "Dah ar... Aku nak blah dari blog bengong nie.. <=$..@#~-*....." - Penyoal yang tak cukup kesabarannye
 "Dah nak pergi ke?" - Onwer yang tak pandai nak memujuk orang
 "Bye2...=( " - Penyoal dah merajuk
 "Ayo!!!! Tak tahu...." - Onwer, "kenapa anda jawab????"
 O.U.T.!!!!!! Tettt..... Tetttttt.....
Sebenarnye, kat yuran pengajian aku, ada bayaran utk "Yuran Komputer", so, untuk mengelakkan aku kerugian begitu sahaja, lebih baik aku menggunakannye walaupun jarang-jarang sekali... Kebetulan, line kat lab pada masa itu laju sesangat... Itu lah sebab musabab yang aku boleh bagi... Puas hati??? Kalau tak puas lagi, pergi pasar malam, beli la hati ayam banyak dan makan... Time makan tue, jangan lupe nak hulur2 kat aku yang tengah lapar giler nie...*kruk...kruk..kruk*.. (Bunyi perut sedang membuat senaman poco2)

Tersasar jauh lagi aku dari landasan tajuk entri nie... Aku sebenarnye telah pun menukar templat lame.. Welcome to my new templat.. Cantik tak? Kenapa aku nak tukar?? Suke hati mak bapak adik beradik aku lah.... arg!!...

 
Nie templat lame 
  
 Pilihan pertama

  
 Pilihan ke dua

  
 Pilihan ke tiga

Aku tengok pilihan ke tiga tue macam best je... tapi dah TERpilih yang nie pulak... Hahahaha.. Nanti kalau aku rajin, aku nak tukar templat baru lagi... hehehe.... Sorry la, picture tue tak berape nak jelas sangat....

Ok la... Sampai disini sahaja perjalanan transformasi aku... Nak berehat sebentar... bersama-sama ...???? Tettttt.... T__________T  :-p

Assalamualaikum...

Saturday, February 6, 2010

SDG = Bersukan

Assalamualaikum.... Hai2 semua...

Korang semua sihat??? Entri nie lambat dipublishkan taw...hehehehe... Kesibukkan telah melanda diri dan mengganggu kehidupan rutin ku...so, disebabkan itu la, entri nie lambat keluar...Cepat!!! Push!!!!

Entri kali nie pun pasal BERSUKAN juga... Ish2.. kenapa la dengan aku sejak dua menjak kat sini?? Asyik nak pergi bersukan je...huhuhu... 
      
"Tapi bagus ape aktiviti nie sue? dapat menyihatkan tubuh badan ko yang dah TERlalu kurus tue... Ada faham??" - Angel
" Baiklah... Aku sedar diri yang aku nie kurus kering macam kerengga... Tapi aku lagi cun dari kerengga taw.." - Diriku

Sebenarnya aktiviti bersukan nie telah pun dirancang oleh kawan2 sekelas SDG aku.. Korang yang bukan belajar kat UUM, mesti tertanya-tanya ape itu SDG kan?? kan?? Meh sini! aku nak explain kat sape2 yang tak tahu tue... Yang dah tahu, pergi main jauh2... Eh!!!! Jap!!! Korang yang dah tahu tue, jangan la lari dulu, kang nanti takde sape yang nak sambung baca blog aku...Sob..Sob..Sob (sedih sekejap)...

"Oi Sue... cepat la sikit kalau nak cerita tue..." - Pembaca yang dihormati
"Ok2... sabar la.." - Onwer yang betul2 penyabar

SDG  = Self Development Group... Ape peranan subjek nie untuk student UUM???? Aku pun tak tahu....huhuhu... jawapan yang sangat bagus.... Ape yang aku tahu, subjek nie wajib diambik, ianye sekadar sampingan didalam result je..takde menyumbangkan ape2 faedah taw...sebab keputusannye hanya ada 2 pilihan iaitu M = Memuaskan Or T = Tak Memuaskan... takde ape2 graed pun... Buat masa nie, aku still dapat Memuaskan / M.....  Subjek nie bergantung pada lecture juga la... so far setakat nie aku dapat lecture yang ok la... cume dah 3 sem yg lepas, die tak la sebaik sem nie... kenapa aku cakap macam tue??? kerana sem2 yang lepas, lec nie rajin sangat nak buat perjumpaan tiap2 minggu... lepas tue, sem 3 kena buat projek.. Kiteorang buat projek menjual gula2 sambil menderma kepada mangsa gempa bumi... Kena buat projek sebab kami semua dalam jurusan Keusahawanan... lec pun bidang Keusahawanan juga.. Ha!! Ambik ko!!!.. Akhirnya, projek tue berjalan dengan lancar and kami pun dapat untung sikit la... baru belajar la katakan... Ya Allah... aku telah tersasar jauh dari tajuk entri nie rupa2nye... Move!!!

Sem nie, lecture bagi kebebasan kepada kami untuk membuat 2 kali perjumpaan + 1 assgmnt... Perjumpaan yang pertama telah berlangsung iaitu pada tarikh 02/02/2010 bersamaan hari Selasa... Pada pukul 9 am, group kami, OM, telah berkumpul di Pusat Sukan, UUM.. buat ape kami kat sane? Buat pandai la... hahahaha... ok2...sabar ye... Perjumpaan pertama nie, kami pergi bersukan..lec tak join pun..mybe die ada hal kot... Sebelum bersukan beliau belanja kami breakfast..lepas ambik kedatangan, beliau berpesan : "Kamu boleh main ape2 je permainan kat sini. Dah puas main, boleh balik...".... Seronok kan??? Kami ape lagi, pergi bantai main basikal, pergi Gym, main squash and last skali main badminton... Best Gilerr... puas bersukan... kami balik dalam pukul 12 pm la..hehehe... Sempat juga kami menyinggah ke Taman Rusa...

Nie la geng2 SDG aku...

  Kenapa tak nampak Rusa???

  Ha!!! Nie la rusa2 ternakan UUM

  Satu2nye jejaka yg datang sebab die ketua SDG aku...

  
 Dah nak blah dari Taman Rusa

  
Hebat juga aku nie? Dalam Gym..

  
Menunggu nak guna coach badminton + takde keje = Kreatif

 
 Sempat lagi nak bergambar kat Kolam Renang...

Korang mesti pelik kan sebab hanya seorang je lelaki dalam picture ni... Nak tahu jawapannye ke? Tak payah la...hehehehe... Takpe la.. hari nie mood aku ada baik sikit... Die tue ketua SDG group aku.. bdk lelaki sebenarnye ada 3 orang, 2 melayu and sorang cina.. yang 2 lagi tue tak datang.. tak tahu la sebab ape tak datang kerana aku tak ambik tahu..hahahaha.. Ha!! Lagi 1 perkara, group nie ada 3 orang bdk perempuan cina.. dieorang tak join game kiteorang.. dieorang pergi main ping pong... dah tue keputusan dieorang.. biar la..hehehehe... Memang BEST giler time nie.. semua happy2.. kiteorang round2 kat depan DPP YAB and Muamalat..huhu.. Lalu depan padang Golf...

Perjumpaan yang kedua pulak, akan pergi ke Muzium Padi...dan ada yang mencadangkan nak pergi 1 tempat lagi.. tapi tak sure la sebabnye perjumpaan kali nie bergabung dengan budak sem 3... dan itu merupakan perjumpaan terakhir untuk sem nie.. Suke2!!! Assgmnt pulak kena submit sebelum Final Exam...Assgmnt nie la yang akan dibuat akhir sekali..hahahaha... Suke sangat bertangguh2..ko nie Sue.. ape nak jadi?? 

Cume aku tak puas hati lagi.. sebab tak dapat masuk Sauna... lepas nie nak plan pergi main Go-Kart and menunggang kuda... Misi mesti dapat dicapai... HAHAHAHAHA... Ok la, sampai disini sahaja... Kite jumpe dilain entri lagi... Dah2.. pergi main jauh2 sane... 

Assalamualaikum... Senyum2 selalu.. Bye2...

Sesi TER-fotografi

Assalamualaikum... Hai2 semua...

Mengikut cerita dari entri yang lepas, serta kesinambungannye... aku dalam keadaan TERAMAT SIBUK....aku ulang sekali lagi.. TERAMAT SIBUK la... Sibuk dengan ape?? Mesti sibuk dengan gossip kan??? Tu la korang nie... tak habis2 nak bergossip... tersasar jauh la korang punye jawapan... kalau jawab exam, mesti GAGAL punye...HAHAHAHA... Aku tolong gelakkan je... Ok2...Move!!! 

Aku sibuk sangat dengn assgnmt yg perlu disumbit sebelum aku pergi HOLIDAY selama seminggu...selain drpd assgmnt, aku juga kena wat persediaan untuk presetation... Aku rasa holiday kali nie tak macam holiday because kena sambung assgmnt yg TERtunggak + mengulangkaji... Naik2 cuti dah mula la dengan Mid Term exam... Time tu lagi la busy.... So, kena la wat persediaan awal... GO Sue.. GO..... Chaiyok!!!!! Chaiyok!!!!

Walau sesibuk mana pun, aku sempat juga pergi beriadah.. sanggup meluangkan masa... dalam keadaan penat2 balik dari kuliah/kelas, sempat lagi nak pergi beridah...aku pergi berdua taw... tapi bukan dengan kaum yang berlawanan jantina dengan aku... still masih mengingati diri nie yang SINGLE and AVAILABLE...huhuhuhu... cepat!!!! sape yg nak isi borang.... Berbalik kepada cerita asal, kami berdua menjalankan aktiviti2 seperti berikut :
             1. BERJOGING
          2. BERJALAN
          3. BERBASIKAL
          4. SESI FOTOGRAFI
              5. Dah takde aktiviti lagi...hahahaha

Kami nie kalau berjalan ke mane2, tak SAH kalau tak bergambar...hehehehe.. Muke giler glamour la katakan.... Meh! sini aku tunjukkan picture kami yg agak cantik la... tapi memang CANTIK pun...

Sebelum berjoging

   15 minit selepas berjoging... berehat sebentar bersama-sama Kit Kat

Nie la basikal yg kami tunggang.. 2 driver... aku duduk kat belakang la..

Termenung seketika.....

Belakang tue parit or longkang tapi airnye dr Tasik

  Nie la Tasik.. korang nampak tak peta tue?

  
  Dalam kawasan Taman Botani

Ini la Taman Botani, UUM

 
Dihadapan UPSB.... 

  
 Kat Pusat Sukan, UUM... Ikutkan hati nak je tembak patnership aku  nie...hehehe

  
 Berlatarbelakangkan Track Pusat sukan, UUM

  Ok tak kalau aku jadi model patung???

  Berlatarbelakang Track Go Kart..... sambil termenung jauh... menahan kelaparan....

  Di atas jambatan kat Taman Botani

  Comelnye aku berpossing.....

  Sandar kat pokok je... tak tahu nak berpossing macam mane lagi....

Nie la picture2 aku...yg nie tak sampai separuh je... aku kira2 kami bersesifotografi sebanyak 89 keping gambar...  ok2...kami mengaku la yang kami nie memang suke suki bergambar... Oleh yang demikian, aku terpaksa la menarik diri ini keluar dari blog sendiri ( bole pulak macam tue?? ).... kalau tak, korang akan termuntah + loya2 tekak sebab asyik kena tengok pic aku je... huhuhu

Assalamualaikum... bye2...
© . | Blogger Template by Enny Law