Monday, January 31, 2011

Enjoy.. Penat.. Tenat.. 2.2.2222

Assalamualaikum...


Salam 1 Malaysia dan Good Morning semua.... Mengantuknya.... Belum siap entri dah sibuk nak menguap... Biar la cik su ni tertido depan lappy gara-gara nak update blognya yang agak-agak paras tahap kuning bersesawang... Hehehe... Ayat pun dah ke kanan dan ke kiri.. Kesibukkan tahap dewi selalu menjelma dalam rutin harian saya, so disebabkan kekangan masa dan aktiviti, dengan mengambil jalan lurus tanpa belok-belok serta menoleh ke kiri dan kanan, saya terus ambik jalan mudah untuk silent kan blog saya seketika(Bila agaknya nak FULL STOP!)... Move su... Move!!!!

Semalam ada sedekit kemalasan apabila hanya 1 kelas je daripada 2 kelas (Bajet macam 7 kelas je dalam 1 hari).. Hahaha.. Tapi level kerajinan telah dinaik taraf oleh hari demi hari (tetiba nak menyanyi lagu 'Mari la pergi Hari Hari, Semakin dekat di hati').. So, tiada sebab musabab nak ponteng kelas Kaedah Penyelidikan (KP).. Suka kelas ni sebab asyik terfikir je nak selidik apa, pantang ada yang tak kena di mata, dah mula nak selidik.. Padahal kena wujud kekerapan yang tinggi baru bole selidik... Huhuhu... Lepas lunch, dengan tak sengaja nak pergi tengok wayang... Apa lagi, berkejaran seperti kanak-kanak rebina untuk membuat persiapan keluar dari hutan Sintok.. Akhirnya, lega dapat keluar juga dengan berbekalkan duit PTPTN yang baru masuk.. Memang Masyukkkkkkkkkk!!!





Di small kan cerita, saya bersama-sama my BFF pergi tengok wayang.. Movie HAQ.. Agak bersemangat tapi cerita kurang menarik.. Sila link INI untuk lihat lebih lanjut.. Sebelum pergi panggung, pekena berpossing memang syok... Meh sini!








Lepas pecah panggung, kami pun pergi pecah kan suara untuk karaoke.. Pergh!!! Masing-masing ambik port untuk menyumbangkan suara tak kurang sumbang sebanyak 5 lagu... Saya???? 3 lagu je.. Saya sedar diri yang suara memang sumbang dan kaku untuk bernyanyi.. Muka dan nada macam tak berperasaan apa je.. Hahaha.. At least saya menyanyi lagu 'Asmara by Anita Sarawak', 'Oh Baby by Cinta Laura' (song yang menggedik-gedik) dan 'Apa saja by KRU'.. Korang pernah dengar tak lagu yang saya sumbangkan suara menyumbang?? My BFF hanya tahu lagu gedik tu je... Hahaha... Nasib baik tak lari dari landasan melodi... Mari view gambar yang tak sedia nak menarik perhatian orang lain... 









Lepak melalak tak tentu pasal, kami pun berlegar-legar di Jitra Mall tanpa arah tujuan.. Padahal masa tu, perut pun dan berirama senandung petang sambil tekak pedas perit meneran suara tadi.. Tup.. Tap... Tup.. Tap... Tetiba, saya terpandang satu kedai.. Terus masuk dan mensambar seperti kilat terhadap 'BENDA' ni.. Memang tak pandang lain la... 








Memang tenat la poket mensambar 2 buah novel tu... Akhirnya, berjaya juga menjejaki novel RAM.. I LIKE IT!! And then sebelum berangkat pulang ke hutan, kami perkena Bihun sup dan milo ais dulu... Lega segala-galanya...

Malamnya pulak, saya ada latihan silat.. Ikutkan hati memang tak nak pergi sebab penat tapi kata orang 'ikutkan kata hati ni bole binasa'.. Dengan tak makan pujuk rayu syaiton, saya pun pergi dengan hati yang ikhlas untuk menuntut ilmu... Yang ni bab penat memang MANTAP! Saya berlatihan buah potong, buah yang hujung-hujung dan jarang digunakan sudah tak ingat... Apa kes ni??? Tapi best!!! Lepas tu belajar buah tamat pulak.. Time untuk sepak menyepak dan tendang menendang macam baby menendang perut ibu... Huhuhu.. Ok.. Dah melalut... Mata mengantuk... Zzzzz... Adios... 

p/s : Esok hanya ada 2 kelas, petang... Alamatnye bangun lambat la ni... Huhu

8 comments:

NAZRIQ JOHAR said...

nazriq johar like..

NAZRIQ JOHAR said...

nice!!

gaung said...

best kn sepak2..ganas jugak...lajukan kaki,kmu the best

My MiRa said...

HYE BBFF mira kat sahabt blogger....penat ye....enjoy sakan la ye outing maklum la ptptn baru masuk kan kan heheheheheh

sweet gurl said...

To Nazriq Johar : Thank you veru much becoz lie it... hehehe..

To Gaung : Best2... tapi kesian sikit la kat partner aku.. hahaha.. Dah nama pun sepak, kena la ganas2 beb.. InsyaAllah.. TQ bagi semangat lebih kat aku.. hehe

My MiRa : Hye... memang penat doubel la.. berpakej tu.. biasa la bdk2 yg baru dpt duit pt, mesti akan terenjoy juga... huhuhu

Shaofie said...

masyukkkk!!!!! nak sket... heheh

sweet gurl said...

TO Shaofie : Memang masyukk... bole je.. tapi kena tgk bajet dulu la.. kang nnti lari, susah plk nk kejar bajet time hujung2 sem... hehe

Mia-Ina said...

salam jenguk sue di sini..guna elok2x ptptn yg masuk tu ye....

© . | Blogger Template by Enny Law