Saturday, February 6, 2010

SDG = Bersukan

Assalamualaikum.... Hai2 semua...

Korang semua sihat??? Entri nie lambat dipublishkan taw...hehehehe... Kesibukkan telah melanda diri dan mengganggu kehidupan rutin ku...so, disebabkan itu la, entri nie lambat keluar...Cepat!!! Push!!!!

Entri kali nie pun pasal BERSUKAN juga... Ish2.. kenapa la dengan aku sejak dua menjak kat sini?? Asyik nak pergi bersukan je...huhuhu... 
      
"Tapi bagus ape aktiviti nie sue? dapat menyihatkan tubuh badan ko yang dah TERlalu kurus tue... Ada faham??" - Angel
" Baiklah... Aku sedar diri yang aku nie kurus kering macam kerengga... Tapi aku lagi cun dari kerengga taw.." - Diriku

Sebenarnya aktiviti bersukan nie telah pun dirancang oleh kawan2 sekelas SDG aku.. Korang yang bukan belajar kat UUM, mesti tertanya-tanya ape itu SDG kan?? kan?? Meh sini! aku nak explain kat sape2 yang tak tahu tue... Yang dah tahu, pergi main jauh2... Eh!!!! Jap!!! Korang yang dah tahu tue, jangan la lari dulu, kang nanti takde sape yang nak sambung baca blog aku...Sob..Sob..Sob (sedih sekejap)...

"Oi Sue... cepat la sikit kalau nak cerita tue..." - Pembaca yang dihormati
"Ok2... sabar la.." - Onwer yang betul2 penyabar

SDG  = Self Development Group... Ape peranan subjek nie untuk student UUM???? Aku pun tak tahu....huhuhu... jawapan yang sangat bagus.... Ape yang aku tahu, subjek nie wajib diambik, ianye sekadar sampingan didalam result je..takde menyumbangkan ape2 faedah taw...sebab keputusannye hanya ada 2 pilihan iaitu M = Memuaskan Or T = Tak Memuaskan... takde ape2 graed pun... Buat masa nie, aku still dapat Memuaskan / M.....  Subjek nie bergantung pada lecture juga la... so far setakat nie aku dapat lecture yang ok la... cume dah 3 sem yg lepas, die tak la sebaik sem nie... kenapa aku cakap macam tue??? kerana sem2 yang lepas, lec nie rajin sangat nak buat perjumpaan tiap2 minggu... lepas tue, sem 3 kena buat projek.. Kiteorang buat projek menjual gula2 sambil menderma kepada mangsa gempa bumi... Kena buat projek sebab kami semua dalam jurusan Keusahawanan... lec pun bidang Keusahawanan juga.. Ha!! Ambik ko!!!.. Akhirnya, projek tue berjalan dengan lancar and kami pun dapat untung sikit la... baru belajar la katakan... Ya Allah... aku telah tersasar jauh dari tajuk entri nie rupa2nye... Move!!!

Sem nie, lecture bagi kebebasan kepada kami untuk membuat 2 kali perjumpaan + 1 assgmnt... Perjumpaan yang pertama telah berlangsung iaitu pada tarikh 02/02/2010 bersamaan hari Selasa... Pada pukul 9 am, group kami, OM, telah berkumpul di Pusat Sukan, UUM.. buat ape kami kat sane? Buat pandai la... hahahaha... ok2...sabar ye... Perjumpaan pertama nie, kami pergi bersukan..lec tak join pun..mybe die ada hal kot... Sebelum bersukan beliau belanja kami breakfast..lepas ambik kedatangan, beliau berpesan : "Kamu boleh main ape2 je permainan kat sini. Dah puas main, boleh balik...".... Seronok kan??? Kami ape lagi, pergi bantai main basikal, pergi Gym, main squash and last skali main badminton... Best Gilerr... puas bersukan... kami balik dalam pukul 12 pm la..hehehe... Sempat juga kami menyinggah ke Taman Rusa...

Nie la geng2 SDG aku...

  Kenapa tak nampak Rusa???

  Ha!!! Nie la rusa2 ternakan UUM

  Satu2nye jejaka yg datang sebab die ketua SDG aku...

  
 Dah nak blah dari Taman Rusa

  
Hebat juga aku nie? Dalam Gym..

  
Menunggu nak guna coach badminton + takde keje = Kreatif

 
 Sempat lagi nak bergambar kat Kolam Renang...

Korang mesti pelik kan sebab hanya seorang je lelaki dalam picture ni... Nak tahu jawapannye ke? Tak payah la...hehehehe... Takpe la.. hari nie mood aku ada baik sikit... Die tue ketua SDG group aku.. bdk lelaki sebenarnye ada 3 orang, 2 melayu and sorang cina.. yang 2 lagi tue tak datang.. tak tahu la sebab ape tak datang kerana aku tak ambik tahu..hahahaha.. Ha!! Lagi 1 perkara, group nie ada 3 orang bdk perempuan cina.. dieorang tak join game kiteorang.. dieorang pergi main ping pong... dah tue keputusan dieorang.. biar la..hehehehe... Memang BEST giler time nie.. semua happy2.. kiteorang round2 kat depan DPP YAB and Muamalat..huhu.. Lalu depan padang Golf...

Perjumpaan yang kedua pulak, akan pergi ke Muzium Padi...dan ada yang mencadangkan nak pergi 1 tempat lagi.. tapi tak sure la sebabnye perjumpaan kali nie bergabung dengan budak sem 3... dan itu merupakan perjumpaan terakhir untuk sem nie.. Suke2!!! Assgmnt pulak kena submit sebelum Final Exam...Assgmnt nie la yang akan dibuat akhir sekali..hahahaha... Suke sangat bertangguh2..ko nie Sue.. ape nak jadi?? 

Cume aku tak puas hati lagi.. sebab tak dapat masuk Sauna... lepas nie nak plan pergi main Go-Kart and menunggang kuda... Misi mesti dapat dicapai... HAHAHAHAHA... Ok la, sampai disini sahaja... Kite jumpe dilain entri lagi... Dah2.. pergi main jauh2 sane... 

Assalamualaikum... Senyum2 selalu.. Bye2...

2 comments:

N A N I said...

Ni mmg best!
Byk nye aktiviti yg boleh buat.
Badan sihat minda cergas. Go Go!

Knp xterjun ke kat pool 2? Bestnye~ nk brenang pnjm pool 2 dtg sna boleh tak? Hehe

sweet pink gurl said...

To Nani :

Best!!! Betul tue... Bile dah minda cergas, badan pun dah menjadi haypper aktif...hehehe

Akak belum belajar berenang... Kang x pasal2, akk lemas dlm kolam tue... Sape yg susah?? Sila jawab...hehehe... Bole aja... tapi kena caj 1 jam RM 50....huhuhu

© . | Blogger Template by Enny Law