Monday, August 9, 2010

Program Wajadiri dan Dinner SCUH

Assalamualaikum... 

Tanggal 31 Julai 2010.. Berlangsunglah 2 program dalam 1 hari.. Program yang dijalankan adalah Program Wajadiri pada sebelah pagi dan petang.. Malamnye pula, Program Kenduri Perdana Silat Cekak Ustaz Hanafi (SCUH)... Ayat sue dah macam nak buat promosi pulak.. Padahal program tersebut dah lama berlalu...Hahaha... Tetiba je readers mula berkira-kira dan berfikir... Sejak bile sue masuk Silat Cekak Ustaz Hanafi nie? Jeng... Jeng... Sejak sem lepas.. Serius? Betul la.. SERIUS! Padahal baru je sem lepas berjinak-jinak dalam dunia seni mempertahankan diri or seni silat melayu nie.. :)

 
Korang mesti pelik kan? Macam mane la saya bole terpikat and tertarik dengan aktiviti yang agak memenatkan diri sebegini rupa... Hehehe... Biasa la bile dah ada kawan yang buat promosi, tetiba je minat tue datang membuak-buak.. Ditambahkan dengan niat yang suci lagi murni untuk menuntut ilmu dalam persilatan melayu... Yang menjadi tradisi orang melayu.... Baiklah.. Sue akan move kan ke tajuk entri yang utama... MOVE!!!!!! Terbang ke perenggan seterusnya....

Program Wajadiri, saya tak dapat hadirkan diri untuk melihat persembahan ahli-ahli silat yang bertanding... Ia disebabkan kenderaan yang kurang... Hehehe.. Program tue berlangsung di Kolej Inssaniah... Ok.. Full stop! Saya tak tahu menahu pasal program nie... Beralih arah ke program Kenduri Perdana...



Ok! Program nie agak best la... Why??? Sebab kami adalah AJK Protokol and TIADA SEBARANG PEMBAYARAN YANG DIKENAKAN..... Harap maklum.. Makan free tapi makanannye tak berapa sedap... Sorry to say... Kalo tak jadi AJK, 1 kerusi di table yang disediakan akan dikenakan RM60 SEORANG... Dasyat kan?? Lagi pun, kami bole bertemu Tuan Guru Utama iaitu YM Syeikh Hj Md Radzi Bin Ustaz Hj Hanafi Al-Qadhi.. 
 


Saya dah berjumpa dengan beliau buat kali ke 3... Kali pertama masa nak masuk Perlantikan sebagai ahli Silat Cekak Ustaz Hanafi... Kali ke 2, masa program bertemu dan bermesra bersama Guru Utama... Berbalik pada cerita asal, kami takde la banyak keje yang dibuat.. biasa-biasa je.. Masa program berjalan, kami duduk la diluar.. Ambik angin sambil bersesi fotografi.. Niat memang nak melihat persembahan di dalam tapi akibat kami menjadi AJK, so, tiada la tempat untuk kami duduk.. Semua meja sudah dibeli.. Tapi ada 2 meja yg tiada penghuni.. Nak duduk tapi memang tak bole sebab meja tersebut sudah dibeli... Hehehe.... Sila view gambar yang menari di bawah ini... Tekan butang anak panah ke bawah... Huhuhu... Dah malas nak taip panjang-panjang...












Program ini berlangsung di Dewan Wawasan, Jitra, Kedah... Sesiapa yang tinggal kat Kedah mesti la tahu... Ala... Dewan yang kat tepi jalan tue la... Persembahan tariannye agak boring sikit la... Hehehe... Tapi, so far, so good la... Sebabnye ia menjemput semua ahli di Malaysia, sama ada pelajar IPTA or IPTS and tak terkecuali ahli yang persendirian... Ada la juga saya ternampak beberapa budak lelaki yang gantang-gantang...Hehehe... 

Ok la!! Sampai di sini la... Mata pun dah mengantuk.. Sorry entri nie agak lewat disebabkan super Busy... Adios!

2 comments:

no92a said...

saya jugerk berasa mcm anda..sedikit punya byak menari...letih duk tgk dri blkang..hahaha...ada jugax gmbr aku ..saya dlm gmbr ketujuh dari atas pakai spek...

sweet pink gurl @ Suhaili said...

Haha.. salah ejaan sebenarnya.. 'MENARIK' bukan 'MENARI'... Aku baru perasan... Haha.. sempat lagi ko nak wat promosi diri ko ea...

© . | Blogger Template by Enny Law