Friday, March 11, 2011

Karok Malam Keliwon

Assalamualaikum...


"Pada waktu malam keliwon, saya pergi berjalan-jalan bersama kawan-kawan... Tak takut dengan bayangan kak pon dan pokeling"..... Bermula dengan adegan berlari-lari anak untuk mengejar bas unic syimbol... "Berlari berkejaran, seindah bunga di taman uum, bak gunung nan megah kawanku puja, terima kasih nadia, kejar bas tu"... Hahaha... Asalnya perjanjian pertemuan pada pukul 8 Malam, tak tersangka kami lewat 15 minit... Nasib baik, sempat menahan bas tu dari bergerak jauh meninggalkan kami yang terkedek-kedek kejar bas.. Alhamdulilah... Happy sakan kami dapat naik bas tu... Kaki dah tak sabar nak sampai ke CMart... Sesampai je kat sane, pergh!!!! Ramai betul mahasiswa/si yang mahu pulang ke kampus, kami je yang mahu ke CMart... Tapi tak ramai la yang keluar waktu macam ni.. Kang nanti nak balik, jalan kaki pulak.. Hehehe.. Move!


Sesampai je di destinasi, kawan saya, sikin ni terus ke kaunter pertanyaan dan pembayaran.. Lagi 2 orang kawan saya, membuat tinjauan bilik karaoke yang THE BEST... Huhuhu.. Kami telah membeli 20 lagu untuk dinyanyikan bersama-sama.. Kiranye seorang akan menyumbangkan 4 buah lagu.. Adil kan??? Dimulakan dengan ashikin... Tengok je la gaya die bernyanyi... Hahaha... Comel kan??? Sopan sungguh dia duduk tu.. 




Mari memilih lagu yang diidamkan


Sekarang turn MY BFF pulak menyumbangkan suaranye... Cool je dia karok ditambah dengan lagu yang slow... Hahaha... Dah la lagu yang di pilihnye, tak pernah die bawak.... Tergelak saya dibuatnye... Hahaha... Kina..Kina... Gerek seh ang... 



Yang ni MY BFF juga merangkap rumate saya.. Suara die memang sedap sebab die salah seorang ahli kumpulan nasyid dulu-dulu... Nasyid ape??? Ala zaman berko-k dulu... Hahaha... Tengok je la gaya nyanyian die... Gaya, mutu dan keunggulan gitu.. Gaya pegang microfon pun begitu sempurna... Hahaha... "Kau begitu sempurna di mataku"...




Lagi sorang kaki karok ni.. Gaya yang cukup TERBAIK bagi bakal seorang artis yang mempunyai vokal yang bagus... Hahaha.. Nada suara yang tinggi-tinggi, bole diberikan kepada budak ni ea... Hehehe




Shikin lagi.... balik-balik muka die... Hahaha... Kali ni gaya lain pulak dipersembahkan oleh artis baru uum ni... hahaha... Siap meletakkan kaki di atas kusyen lagi.. 



Tapi mesti readers tertanya-tanya bila turn saya menyanyi kan?? Time saya menyumbangkan suara yang cukup sumbang, bukan senang nak snap pic saya sebab saya tidak mahu... Tetapi akhirnya, TADAAAA!!!! 




Saya menyumbangkan 4 buah lagu yang tak pernah saya bawakkan sebelum ni.. Antaranya, lagu "Salam untuk kekasih by Nadia", "Ku bahagia by Melly Goeslow", "Cahaya cinta by Siti Nurhaliza" dan "Doa seorang kekasih by In Team"... Tak tinggal pun nasyid tu... Hahaha... Tetiba mengidam nak nyanyi lagu nasyid.. Punya la semangat nak sumbangkan suara merdu saya ni dengan lagu UNIC, tetiba mencari-cari... TAKDE pun... Hampeh betul la... Sadis la kejap.. Terus merajuk beralih arah ke In Team... 


Sementara menunggu giliran mereka menghabiskan lagu-lagu mereka, sempat la saya snap gambar saya sendiri... Dah bosan dan nak balik tu maksudnye... Hahaha.. Dah la masa tu jam menunjukkan pukul 10.15 malam.. Dan maknanya bas Unic dah takde... Kami mau pulang dengan apa?????? Berjalan kaki la jawabnya.... Serius ni!!!






Akhirnya kami sampai di perkarangan CMart tepat jam 10.40 malam.. Dan kami ternampak, 1 kumpulan kawan kami yang menunggu bas dari tadi... Sadis bila dapat tahu takde kitaran bas waktu ni.. Punya la gelabah sikit.. Terus cari kereta sapu.. Masing-masing check handset, mana tahu bole call kereta sapu.. Teksi pulak tak kelihatan.. May be sebab malam keliwon kot... Lepas tu, ternampak sebuah kereta yang susah nak hidupkan enjin kereta, kami pun punye la teruja nak menolak kereta, so, serbu menolak dan akhirnya kami berjaya... Tapi kenapa mak cik tu, tak nak offer kami untuk balik ke kampus???? Hahaha... Tolong tak ikhlas la tu...

Penat-penat kami menunggu, akhirnye ada seorang pak cik ni yang sedia memberi perkhidmatan.. 1 kereta RM15.. Mulanya kami mintak kurang, tapi pak cik tu terus bagi FREE hantar kami... Macam mane bole dapat FREE??? Kami tak mintak pun, cuma nak kurang sikit sebab tak cukup duit.. Pak cik tu terus cakap "Takpe la, awak semuakan tak cukup duit, pak cik hantar free je.. Dari awak semua tunggu lama-lama kat sini".. Ayat die kan macam memperli je.. Apa-apa pun, TERIMA KASIH pak cik sebab bagi Free.. kami nak bayar bila dah sampai tapi pak cik tu yang menolak.. Ikhlas atau tak, hanya Tuhan je yang tahu... ENJOY dengan assgmnt sekarang ni... Adios...

4 comments:

Naddia said...

peehh..20 lgu??
mahal tak? katne nie?
pengalaman 20 minit berdepan dengan orang gila

sweet gurl said...

Hehehe... Sorang 4 lagu je naddia... Mahal la sbb bilik ni sesuai karok sekeluarga... 1 lagu RM1.50.. Kat C-Mart, Pekan Changlun, Kedah.. :)

beauty store said...

saye disitu.!!
peace..

sweet gurl said...

Jap2... Di mana??? Di mana???? Hehehe

© . | Blogger Template by Enny Law